miercuri, 8 februarie 2012

Fotbalist de la Oţelul descrie coşmarul trăit în trenul înzăpezit: Singurul utilaj de deszăpezire care a ajuns la tren a rămas fără motorină


Fundaşul echipei Oţelul Galaţi Cristian Sârghi a declarat, miercuri, că singurul utilaj de deszăpezire care a ajuns pe câmpul dintre Făurei şi Buzău pentru a debloca trenul InterRegio 1574 Galaţi-Bucureşti a rămas fără motorină şi nu a putut face nimic.
"O să mai merg cu trenul, dar nu cu CFR-ul şi în mod sigur nu o să cumpăr vreodată acţiuni la CFR. Când ne uitam pe geam era sinistru, era ca în filme când viscoleşte. Erau troiene foarte mari, zăpada aproape că ajungea la geamul trenului. Utilaje de deszăpezire? Da, a venit unul şi când a ajuns la noi nu mai avea motorină. Serios vorbesc. A fost greşeala celor de la CFR că au lăsat trenul să plece din Galaţi. Conducătorii şi controlorii trenului nu au nicio vină. Au făcut tot ce a fost posibil. Până la urmă şi ei erau la fel ca şi călătorii, blocaţi. Din păcate, unii călători nu au înţeles asta şi se luau de ei. Au fost bruscaţi, în unele vagoane am înţeles că a ieşit şi mai urât, i-au luat la bătaie pe controlori. Am vorbit şi cu Ochiroşii (n.r. - fostul jucător stelist) care era în alt vagon şi mi-a zis că era o femeie însărcinată acolo. Se simţea tensiunea, un bătrân a izbucnit în plâns că nu mai rezistă. Şi era doar a doua zi, nici nu prinsese noaptea", a spus Sârghi la sosirea pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucureşti.
Fotbalistul se consideră norocos că a reuşit să scape din trenul înzăpezit: "A fost un coşmar, dar nu vreau să mă plâng pentru cei care au rămas în tren. Pentru cei care au rămas în tren şi nu au avut norocul nostru. Nu am trăit niciodată aşa ceva şi nici nu vreau să mai repet vreodată experienţa asta. A fost cea mai lungă călătorie cu trenul din viaţa mea. Am făcut 60 de ore de la Galaţi (n.r. - până la Făurei), iar cu elicopterul am făcut 20 de minute până la Bucureşti. Dacă se rezolva aşa de la început era foarte bine. Oricum, mulţumim frumos pentru ajutor".
Cristian Sârghi a povestit cum au mâncat din proviziile pe care un coleg al doctorului echipei le trimisese fiicei sale, studentă la Bucureşti.
"În prima zi am fost optimişti, credeam că o să se rezolve, dar ne uitam în jurul nostru la cei din tren şi situaţia nu era chiar roz. Cu timpul, când vedeam că se anunţă ceva şi nu se adevereşte, situaţia devenea din ce în ce mai grea. Au fost momente în care am rămas fără apă, iar unii călători tăiau sticle de plastic coborau din tren, luau zăpadă pentru a o topi şi o beau. La început ne făcusem sandviciuri pentru că ştiam că o să fie întârzieri, dar nu chiar atât de rău. A fost şi un moment amuzant, domnul doctor şi-a ajutat un coleg care a trimis la Bucureşti o geantă pentru o fată studentă. Am avut noroc că era mâncare în ea. A sunat doctorul şi a cerut permisiunea să mâncăm ce avea înăuntru. Au fost provizii neaşteptate. Erau de toate, mâncare gătită, cozonaci, a fost mâncare destulă. Am dat şi celorlalţi oameni din vagonul nostru, şi la copii. Nu puteam să mâncăm noi şi restul să se uite. Cred că aceşti copii din vagonul nostru au fost cei mai fericiţi", a mai spus Sârghi.
Cei nouă fotbalişti şi ceilalţi membri ai staff-ului formaţiei Oţelul Galaţi au dormit în noaptea de marţi spre miercuri la spital în Făurei, unde saloanele erau neîncălzite.
"Azi-noapte am dormit într-un spital la Făurei, dar doar într-un salon a fost căldură, în rest nu. Băieţii au dormit cu fesurile şi gecile pe ei. Eu am fost în salonul cu caloriferul care funcţiona", a povestit fundaşul echipei Oţelul Galaţi.
Fotbalistul formaţiei gălăţene a mai spus că directorul general al clubului, Marius Stan, îi sfătuise să rămână în Bucureşti până la plecarea în Spania, dar că fotbaliştii au preferat să meargă acasă.
"Este părerea domnului Marius Stan, a fost doar un sfat al dânsului, atât. Acum aşteptăm să ajungem în Spania. La meciul amical de azi au 16 jucători, nu e echipa decimată. Au şi rezerve", a adăugat fotbalistul.
Sârghi este de părere că reînceprea Ligii I ar trebui să se amâne dacă vremea nu se încălzeşte: "Nu văd cum s-ar putea juca fotbal cred că am putea juca hochei".
Toţi cei nouă fotbalişti vor pleca, miercuri, la ora 21.30, în Spania cu o aeronavă de pe Aeroportul Băneasa.
Cei nouă jucători ai echipei Oţelul Galaţi, alături de medicul echipei, magazinerul şi doi masori, au părăsit trenul marţi noapte, când garnitura a ajuns în Gara Făurei, fiind ajutaţi de militari.
Fotbaliştii au fost cazaţi peste noapte la spitalul din localitate, iar miercuri dimineaţă şase dintre ei - Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sârghi, Silviu Ilie, Cornel Râpă şi Cristian Brăneţ - au fost aduşi la Bucureşti, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, cu un elicopter al patronului grupării Astra Ploieşti, Ioan Niculae. Elicopterul s-a întors la Făurei pentru a-i aduce la Bucureşti şi pe ceilalţi trei jucători ai campioanei României, Gabriel Viglianti, Ionuţ Neagu, Sergiu Costin, precum şi pe medicul echipei, magazinerul şi doi masori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu