miercuri, 8 februarie 2012

STUDIU. Cafeaua decofeinizată îmbunătăţeşte memoria


Un studiu realizat de curând a scos la iveală faptul că unul dintre beneficiile cafelei fără cofeină este acela că îmbunătăţeşte memoria. Cei care suferă de probleme ale creierului, precum şi persoanele cu boli de memorie cauzate de vârstă ar putea preveni apariţia acestora, consumând cafea decofeinizată, scrie The Telegraph.
Studiul a fost realizat pe şoareci suferind de diabet de tip 2, cărora li s-a administrat un supliment dietetic, având proprietăţi identice cafelei decofeinizate. Diabetul este o boală care presupune un nivel mai scăzut de glucoză, precum şi afecţiuni ale creierului, inclusiv tulburări de memorie. După cinci luni de administrate a tratamentului, nivelul de glucoză din sângele şoarecilor s-a dovedit a fi mai ridicat.
Doctorul Giulio Maria Pasinetti, cel care a dirijat cercetarea, spune că urmează să fie făcute teste şi pe oameni. "Este prima dovadă care scoate la iveală beneficiile cafelei decofeinizate, atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratarea tulburărilor cognitive, cauzate de diabetul de tip 2, înaintarea în vârstă sau de afecţiunile ereditare", a declarat specialistul.
Cafeaua este asociată în mod normal cu afecţiunile cerebrale, însă doctorul Pasinetti spune că aceste efecte sunt datorate cofeinei pe care o conţine. Studiile arată că simptome ale unor boli precum Alzheimer sau tulburări de memorie pot fi depistate cu decenii înainte ca ele să se instaleze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu